Vragen en antwoorden

Ik vind het doodeng!
Het is ook ENG! Want, hoe vaak spreek je een onbekend persoon aan en hoe vaak heb je dan óók nog eens een aardigheidje voor die persoon? De vraag is of jij je wilt laten weerhouden door die angst. Natuurlijk niet! Weet dat de zenuwen voorbij zijn zodra je in actie komt. Soms helpt het om die zenuwen maar gewoon even te benoemen. “Hallo, ik ga nu iets doen wat ik vreselijk spannend vind… Heb je eventjes?” Of je gaat samen op pad. Bijvoorbeeld met een paar vrienden/vriendinnen.

Wat moet je dan geven?
Dat is een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. Denk even na wat jijzelf leuk zou vinden om op straat cadeau te krijgen. Bosje bloemen, een kerstster, een mooie kerstbal voor in de boom, een flesje van het een of ander, een verwenpakketje, een zak snoep… Het mag zo groot of zo klein zijn als  jij wilt. Het is de gedachte die telt!

Wat is het budget?
Er is geen budget. Sommigen hebben weinig geld en gaan creatief aan de slag. Anderen hoeven niet op de centen  te letten en pakken het anders aan.

Ik kan op 12 december niet, want…
Wil je meedoen, maar moet je die dag net werken, voor de klas staan, naar de tandarts of ‘noem maar een voorbeeld’.  Voor die mensen hebben we slechts één tip: wees flexibel en creatief in je oplossingen. Echt, iemand een cadeautje geven kan in één minuut. Je hoeft er de kappersstoel/metro/klas/het ziekenhuis/etc. niet eens voor te verlaten. Er zijn zelfs al cadeautjes per post verstuurd.

Aan wie geef ik mijn cadeautje?
Aan een persoon die je nog nooit eerder hebt ontmoet. En vanaf nu mag je een beetje smokkelen, want wellicht heb jij iets in je handen waar voornamelijk dames blij mee zijn, of je hebt juist iets uitgezocht voor een heer. Daarmee mag je uiteraard wel rekening houden. Want, om nou een fles rode wijn aan een 5-jarig kleutertje te geven dat toevallig voorbij komt…

En stel nou dat iemand mijn cadeautje niet wilt aannemen?
Tja, daar begint dan jouw uitdaging! Want inderdaad, het komt voor dat mensen zo schrikken van jouw goedgevigheid, dat ze het niet accepteren en nors weglopen. Haal dan even diep adem en doe een volgende poging. Er is iemand die jouw cadeautje heel hard nodig heeft.

Moet zo’n cadeautje ook nog ingepakt worden enzo?
Da’s wel zo feestelijk! De ervaring leert echter dat een, in doorzichtig folie ingepakt cadeautje het makkelijkst weggeeft. Mensen zien dan namelijk meteen dat er geen tijdbom inzit…

Ik heb hier écht geen geld voor.
Gelukkig zijn de mensen die ieder dubbeltje moeten omdraaien vaak enorm creatief! Een mooi gedicht, een zelfgemaakt schilderijtje, zelfs een welgemeend compliment kan het leven van een ander rigoureus veranderen.

Ik wil best wel iemand iets geven hoor, maar wat moet ik dan zeggen?
Vind je het makkelijk om met onbekenden te praten? Hou dan een enthousiast verhaal! Maar voor de mensen die het iets moeilijker vinden om te vertellen wat 12-12/12:12 is, hebben we hier een speciaal kaartje gemaakt. Hang het aan je cadeautje en de ontvanger kan later zelf zien waar hij dit aan te danken heeft.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *