Quelque chose donnée?

Désolé, cet article est seulement disponible en Néerlandais.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

164 réflexions sur « Quelque chose donnée? »

 1. Leuk om te lezen dat meer het spannend vonden. Ik ging wandelend door de sneeuw op weg naar school met een engeltje in een zelfgemaakt doosje (gemaakt van een oude kerstkaart). Wie zou ik tegen komen om 12 over 12… Het alarm ging af op het schoolplein. De moeder aan wie ik het gaf was blij verrast ! Volgend jaar doe ik weer mee.

 2. Ook dit jaar wilde ik weer meedoen, dus had ik een lipbalsem en kaarsje ingepakt, en op de fiets naar de markt. Daar stond een vrouw te wachten, die ik maar gelijk aansprak( het was al ruim 12.12.u) Ze was verbaasd natuurlijk, maar zei wel, ja dat word ik zeker blij van! En daar doe je het om, om zo’n reactie.geeft goed gevoel! Volgend jaar ga ik er wel een kaartje aan hangen over deze actie,in de hoop dat nog meer mensen meedoen, en ik wil het van te voren nog wat meer promoten.

 3. Voor deze geweldige actie een boekje van Youp van ‘t Hek gekocht en besloten het te geven aan degene die om 12:12 uur het dichtst bij me zou zijn. Dat bleek een medecursist te zijn die even daarvoor een lelijke smak had gemaakt toen zij opstond en struikelde over haar tas. Kan ze de komende dagen lekker lezen als ze met haar been omhoog zit…

 4. Ik heb griep en ben in mijn griep huispak om 12:12 uur de deur uitgelopen. Twee meter verder een mevrouw op de fiets. Heel erg leuk om het verbaasde gezicht te zien en de tekst te horen: voor mij?
  Gelukkig had de vrouw op de fiets geen oog had voor mijn griep huispak, Nee, haar ogen waren gericht op het cadeau en het kaartje.
  Daarna doorgelopen (moeilijk hoor, je wilt toch uitleggen) en af en toe stiekem omgekeken. Bij de hoek nog even gezwaaid naar de onbekend.
  Heerlijk moment, ik kan niet anders zeggen. Ik zou dit wel elke dag willen doen maar dan niet in een griep huispak, hatsjie!

 5. Winkelcentrum slangenbeek hengelo

  Ik zag een oude dame met haar rolator lopen. En dacht zij krijgt mijn geschenkje. Ik vroeg haar of ik haar iets mocht aanbieden. Toen ze het aannam vertelde ik haar dat er een briefje bij in zat. Oh zei ze en dat is een rozenkwarts, die steen past precies bij mij. Ik zei dan post het briefje ook pteciespprecies bij mij.

 6. Ik deed dit jaar voor het eerst mee. Waarom? Omdat ik er een warm gevoel bij kreeg toen ik erover las. Gisteravond op lichtjesavond een mooie kaars gekocht en vandaag liep ik toch wel behoorlijk zenuwachtig om 12.12 uur met mijn jas aan mijn werk uit op zoek naar de eerste voorbijganger. Dat bleek een jongen te zijn die met zijn fiets op iemand stond te wachten. Ik vertelde dat ik meedeed met deze actie en dat het cadeautje voor hem was. Hij was verbaasd en blij. Bij het weglopen viel ik nog bijna over een paaltje, zo zenuwachtig was ik. Maar ik doe absoluut volgend jaar weer mee!!

 7. Wat ik vandaag heb meegemaakt valt met geen pen te beschrijven, maar ik ga het wel proberen!

  Doordat mijn klant gisteravond onze afspraak verplaatste, had ik opeens tijd om in Almere te zijn. Vriendin Paula zou fotograaf Fred ontmoeten voor een 1212-fotoshoot voor de plaatselijke krant en zij had daar behoorlijk de zenuwen over. Ik kon haar dus verrassen door mee te gaan.

  Aangekomen op het stationsplein in Almere bleef Fred haast te hebben: Of we alsjeblieft éérder een cadeautje konden geven, want hij moest er snel weer vandoor. Ik heb toen om half 12 een aardige dame aangesproken, uitgelegd wat er gaande was en haar gevraagd of ze wilde meewerken. Dat deed ze met vol enthousiasme en op die manier kon Paula een cadeautje weggeven terwijl Fred hiervan foto’s maakte.

  Daarna moesten we even wachten.. Het was per slot van rekening nog geen 12:12! We hebben onze tijd nuttig besteed door te babbelen met beveiligingsmensen die op dat moment de Primark-opening in goede banen leidden, met Connexion-personeel, met een aardige dame die foldertjes stond uit te delen, met een jongeman die een enquete hield over de Almeerse leefbaarheid, met een paar meiden die we toevallig ook nog tegenkwamen… Al deze mensen besloten spontaan om ook iets te doen om 12:12!

  Paula en ik hebben de winkelstraat nog even op en neer gelopen en opeens was het zo ver. Paula zag twee dames lopen en was opeens verdwenen… Ik ben toen nog even verder gelopen en zag een dame een winkel uitlopen. Ik heb haar staande gehouden, heb haar verteld dat het 12:12 was en mocht haar vervolgens mijn cadeautje overhandigen. De dame in kwestie sprak niet zo vloeiend Nederlands, maar ze begreep de intentie onmiddellijk. Samen met haar dochter zou ze later nog wel even de website opzoeken… Dankjewel!

  Toen ik Paula weer gevonden had, zijn we samen onder het genot van een warme chocomel even gaan Twitteren/uitpuffen. Dat was zó gaaf! Toen Paula afrekende ging ik alvast naar buiten en wat schertst mijn verbazing: Ik zie twee vrouwen staan praten, de ene pakte een cadeautje uit haar tas en gaf dat aan de andere vrouw. Ik ving iets op van hun gesprek: “Het Is al 12 over 12 geweest, maar dat mag de pret niet drukken toch?” Tja, en toen moest ik toch even met hen babbelen… Beide dames hadden van het initiatief gehoord en deden mee met het event!

  Onderweg terug naar de auto werden we aangehouden door verdwaalde reizigers. Een auto vol met Snekenaren, op zoek naar de BurgerKing. Paula rukte haar mobiel uit haar tas en ging meteen het adres voor ze opzoeken en ik… ik vertelde over 12-12. Wel, ik hoefde mijn verhaal niet eens meer af te maken, want ze wisten waarover ik het had!

  En nu zit ik thuis achter m’n laptoppie die stukje te schrijven. De maatschappij verkild? ECHT NIET! Vandaag hebben talloze mensen aangetoond dat we nog wel degelijk om elkaar geven en elkaar werkelijk durven te ontmoeten. En ik voel me nu hier op m’n zolderkamer gezegend om mee te hebben geholpen om dit allemaal waar te maken!

  Vanavond mag ik nog een uurtje nababbelen op Radio A6 (www.radio-A6.nl) en dan is 12-12-12/12:12 voorbij. Ik hoop dat volgend jaar nóg meer mensen mee gaan doen en ik dank alle mensen die dit jaar hebben geholpen om dit initiatief te promoten. Samen hebben de wereld om ons heen een stukje mooier gemaakt!

  • Lieve Mienke, vond het echt leuk om dit deze keer samen te doen! Wat hebben we een bijzondere ervaring gehad. Tot straks, nog even dit mooie moment delen bij de mensen van Radio A6!

  • Wauw !! Hartverwarmend (en ontroerend want ik zat halverwege al met traantjes…;-) )

   Prachtig hè ?! Hoe die Wave op gang komt !

   En ‘t hoeft ook helemaal geen 12 december 12 over 12 te zijn om iets aardig voor een ander te doen!

   A simple act of Kindness can Make a Huge Difference ! Any Given Day !

  • Hai Mienke 🙂
   Wat speciaal was het vandaag 🙂
   Zoals ik al zei, ik wacht niet op volgende jaar, maar doe gewoon zoals ik altijd doen, en geef , al is het een knuffel of luisterend oor.Het maakt mensen blij in hun vertopte hartjes:-)
   Liefdevolle dag nog en succes bij RadioA6
   Doe Henk en Marc mijn groetjes:-)xxx

 8. Vandaag voor de vierde keer meegedaan aan de actie en voor de vierde keer met knikkende knieën. Ik had deze keer een paar kleine kerststerren (de plantjes), wat chocolade en een paar houten hartjes voor in de kerstboom ingepakt. Ik ga voor 12:12 uur altijd even naar het graf van een goede vriendin. Om vervolgens daar in de buurt mijn cadeautje te geven. Om 12:12 kwam ik een mevrouw tegen die stug naar de grond keek. Ik sprak haar vriendelijk aan en vroeg of ik haar een cadeautje mocht geven. Waarom? was haar enige reactie. Gewoon zo maar, om het leven wat leuker te maken, om eens iets leuks voor een ander te doen, omdat het 12-12/12:12 is. Een tikkeltje argwanend keek ze me aan maar met mijn stralendste glimlach probeerde ik haar te overtuigen. Ze nam het cadeautje aan en vertelde dat ze op weg was naar het graf van haar man. Ik vertelde dat ik ook net van een graf van iemand kwam die ik miste. Stonden we dan, samen met tranen in onze ogen. Ze vertelde dat ze de hartjes thuis in de boom ging hangen en de kerststerren op het graf zou neerzetten. Laat ik dat nou 10 minuten daarvoor ook hebben gedaan! De mevrouw bedankte me voor het kleine lichtpuntje in haar dag. Blij dat ik dat voor haar heb kunnen betekenen. Was wederom een heftige maar oh zo mooie belevenis.

 9. Prachtig om al die ervaringen te lezen!! Sommige zijn zelfs ronduit ontroerend!! Blij om al die ontvangen en gegeven warmte !
  En nu mijn verhaal”tje” 😉

  Vorige week ofzo poste een vriendin van mij er klein berichtje over op Facebook. Ze berichte over een Verrassingsactie; om op 12-12/12:12 zomaar iemand die je niet kent een kleinigheidje te geven.
  Ik raakte geïnspireerd en daarna heb ik geloof ik dagelijks de mensen uit mijn Facebook-vriendenlijst gespamd. Met allerhande berichtjes die hier betrekking op hadden. (zelfgemaakte)Poster opgehangen in de lokale supermarkt en op school. Puur om zoveel mogelijk mensen ervan op de hoogte te brengen; in de hoop dat zij ook geïnspireerd raakten en wellicht een ander een blij momentje zouden kunnen laten ervaren.
  Ik krijg nu reacties van “Oooo wat leuk! Had ik ‘t maar geweten” tot “Doe niet mee, Ken ‘t niet, Zegt me niks”. Dat laatste vind ik een beetje jammer maar wellicht had die persoon hele andere, belangrijkere zaken aan zijn/haar hoofd.
  Niet getreurd; Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen !

  Ik heb vanmiddag dus(nagenoeg om 12 over 12 maar het kan iets eerder zijn 😉 ) mijn kleinigheidje aan zomaar een willekeurige mevrouw gegeven. Ze was behoorlijk overrompeld en keek ook een beetje zo van …”en Nu?!… Wàt verwacht jij nu van mij?” Nou helemaal niets…gewoon zomaar gegeven in de hoop dat ze het wellicht kan waarderen en er misschien een beetje blij van wordt. Ze leek nogal in gedachten verzonken en ook een beetje bedrukt toen ze aan kwam lopen. Ik kende haar niet; het was puur toeval maar ik denk, (helemaal achteraf) dat juist zij wel een aardigheidje kon gebruiken.
  Ze bedankte me en wenste me een fijne dag en we liepen ieder ons weg. Ik hoop dat ze ook nog, mhv het bijgevoegde kaartje, even hier op de site zal kijken.
  Ondanks het feit dat ik misschien heel stiekum een iets enthousiastere reactie had verwacht…..Zeker weten dat ik het volgend jaar wéér ga doen en misschien ook wel gewoon tussendoor.

  One Small Act of Kindness can make a Huge Difference !
  Let’s Create a Positive Tsunami

 10. Yes 🙂 Gelukt 🙂 Cadeau gegeven 🙂 ….en mogen ontvangen 🙂
  En het leukste was dat de oprichtsters van deze aktie naast ons stonden toen het gebeurde:-)
  De foto’s staan later deze dag op mijn site:-)
  Liefdevolle dag wens ik Jou 🙂

  • Hee Willeke, wat leuk dat je al een reactie hebt achtergelaten! Ik was een van de dames die je tegenkwam en heb hier om 14.00 uur mijn reactie en ervaring geplaatst. Vond het echt zo bijzonder.
   Met ons zijn er nog diverse andere mensen die ook betrokken zijn bij dit initiatief hoor, dus we zijn niet de enige; we zijn ‘slechts’ betrokken geweest bij het ontstaan van dit moois. Fijne dag nog

 11. Onderweg van werk naar huis kwam ik 2 vrouwen tegen, ze liepen gearmd en ik dacht ah die geef ik mijn cadeautje. Ik had een doosje chocolaatjes en op het pakje heb ik geschreven: Dit is een cadeautje voor jou om je blij te maken. Dit is geen reclame op promotie actie. Zie 12121212 actie. Fijne dag. Ik stopte en vroeg of ze even tijd hadden en gaf ze het pakje, heb uitgelegd wat de actie is en waarom. Ze vonden het zo leuk! En waren erg verbaasd en blij dat er zoiets bestond. Ik vond het echt eng om zomaar mensen iets te geven die je nog nooit gezien hebt, maar leuk was het wel.

 12. De meneer die ik gekozen had was hard aan het werk. Zeer beduusd toen ik vroeg of hij getrouwd was, je zag hem denken wat moet ze van me? Toen ik vertelde dat ik een cadeautje voor een dame aan hen wilde geven verscheen er een grote vriendelijke lach. Voor dat moment doe je het toch?

 13. Wat een mooie en ontroerende verhalen lees ik hier, geweldig! Ik heb voor de eerste keer mee gedaan en kreeg, na een eerste afwijzing, van beide vrouwen een mooie glimlach terug. Wat een fijne ervaring is dit.

 14. Ik ga op woensdag meestal zwemmen met de buren dus vandaag ook, we reden wat later dan anders naar het zwembad. Het was al 12:10 en ik zei tegen de buurvrouw, Goh hoe moet dan nu, ik denk dat ik mijn auto maar stil zet om 12:12 om het cadeau te geven. Gelukkig stond het verkeerslicht om 12:14 op ROOD en kwam er een auto met aanhangwagen naast me staan. Ik trok de aandacht van bestuurder en sprong uit de auto en gaf deze meneer het cadeau….was zijn verbaasde gezichten toch prachtig!!! Volgend jaar weer 🙂
  Anita

 15. Bij mij werd om 12.12 u de post naar binnen gegooid toen ik de deur open maakte keek de postbode mij verbaasd aan en nam mijn kerstengel met kaartje graag aan, leuk voor in de boom was zijn reactie, hij ging thuis nog kijken op deze site :))

 16. Ik zat met een paar ex collega’s in gesprek om 12;12 uur. Ik pakte het kleine cadeautje uit mijn tas en midden in het gesprek gaf ik hem aan de ex collega waar ik direct naast zat. Ze was er erg blij mee. Ik had verwacht gewoon ergens op straat te lopen rond dat tijdstip, maar de verrassing was geloof ik net zo groot!!! Ze heeft nu 4 door mijzelf gemaakte buttons.

 17. Ik heb net toch zoiets bijzonders meegemaakt… Een vriendin en ik samen in de stad op 12-12/12:12 missie. Ik kwam twee dames tegen (ik vermoed een moeder en dochter die lekker samen een dagje uit waren). Heb ze het cadeautje overhandigd. Ze waren eerst een beetje argwanend, maar toen ik vertelde waarom we dit allemaal doen vonden ze het erg leuk.

  Maar daarna kregen wij indirect ook nog een cadeautje, want er gebeurde iets heel bijzonders. Zitten we bij de Delifrance onder het genot van een kopje warme choco na te praten over onze geef-ervaring; gebeurt er gewoon voor onze neus dat een vrouw een voor haar onbekende vrouw aanspreekt, een pakje uit haar tas haalt om te overhandigen. Zij deed gewoon ook mee aan het 12-12/12:12 event!!! We hebben heel leuk met de dames staan praten. Zo bizarbijzonder dit!

 18. Dat je naar buiten loopt met een cadeau in je handen en dat zomaar aan iemand gaat geven. Best eng, al ben ik niet verlegen… Ik richtte mijn blik op een jongedame en ging geen nee accepteren. “Ik moet naar mijn werk..” Mooi standaardantwoord. Maar nee, dat wilde ik dus niet horen. Ik ratelde snel mijn verhaal af en gaf mijn cadeau. Terwijl ik wegliep zag ik haar met het cadeau haar verbazing tegen diverse voorbijgangers uiten. Ze is wel blij vlgs mij.. 😉 Ik ook!

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *